Ένα 15χρονο αγόρι στη Λιβερία που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα πέθανε, το πρώτο θύμα εδώ και μήνες της επιδημίας στη χώρα η οποία είχε κηρυχθεί απαλλαγμένη από την ασθένεια τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Φράνσις Κάτεχ, αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Ο Νέιθαν Γκμποτόε βρέθηκε θετικός στην ασθένεια την προηγούμενη εβδομάδα και πέθανε αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο του Πέινσβιλ, κοντά στην πρωτεύουσα Μονρόβια, όπου νοσηλευόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του και ο αδελφός του παραμένουν στο νοσοκομείο και λαμβάνουν θεραπεία για τον ιό Έμπολα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Παράλληλα, οι Αρχές της Λιβερίας έχουν θέσει υπό παρακολούθηση 153 ανθρώπους που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με τον Νέιθαν, ενώ παρακολουθούνται και 25 μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, 10 εκ των οποίων θεωρούνται υψηλού κινδύνου, είπε ο Κάτεχ.

Η προέλευση του ιού ερευνάται και η Λιβερία έχει ζητήσει τη βοήθεια δύο ειδικών από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε κηρύξει τη Λιβερία απαλλαγμένη από τον Έμπολα για πρώτη φορά στις 9 Μαΐου και στη συνέχεια στις 3 Σεπτεμβρίου. Ο τελευταίος καταγεγραμμένος θάνατος στη χώρα από τον εν λόγω ιό ήταν τον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης: Λιβερία: Ο εφιάλτης του Έμπολα επιστρέφει…
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015, 10:36

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης