Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κλείσει το φιλανθρωπικό ίδρυμά του, το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι παραβίασε τους κανόνες που απαγορεύουν στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να χρηματοδοτούν τους επικεφαλής τους, τις εταιρείες τους ή τις οικογένειές τους, ανέφεραν σήμερα πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι θα κλείσει το ίδρυμα για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων. Το προηγούμενο διάστημα είχε αποκαλυφθεί ότι το ίδρυμα είχε προχωρήσει σε αμφιλεγόμενες ενέργειες, όπως για παράδειγμα, είχε πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του Τραμπ σε μια υπόθεση, είχε αγοράσει ένα μεγάλο πορτρέτο του και είχε συμβάλει οικονομικά στην πολιτική καριέρα του.
Στην τελευταία φορολογική δήλωση που υπέβαλε, το ίδρυμα Τραμπ ανακοίνωνε ότι πρόκειται να κλείσει και ζητούσε να του δοθεί η έγκριση να μοιράσει τους πόρους που παραμένουν στα ταμεία του, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι NBC News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, μία από τις λέσχες γκολφ που ανήκουν στον πρόεδρο κατέβαλε ποσό μεγαλύτερο των 158.000 δολαρίων στο ίδρυμα. Τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο ενός δικαστικού διακανονισμού μετά από μια μήνυση που είχε κατατεθεί σε βάρος της λέσχης.

Το ίδρυμα, το ενεργητικό του οποίου είναι μικρότερο από 1 εκατ. δολάρια, «βιάζεται να μοιράσει το υπόλοιπό του το συντομότερο δυνατόν για να βοηθήσει πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις», ανέφερε ένας εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης