Το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είχε ζητήσει τον Οκτώβριο από την Amazon να καταβάλει 250 εκατομμύρια ευρώ «οφειλόμενους φόρους» στο Μεγάλο Δουκάτο.

«Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπόθεση Amazon», ανάφερε σε ανακοίνωσή της, απορρίπτοντας την κατηγορία ότι είχε προσφέρει «επιλεκτικό πλεονέκτημα» στον αμερικανικό όμιλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 4 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει την απόφαση αυτή έπειτα από ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε, η οποία ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, αναφορικά με την οικονομική συμφωνία μεταξύ της Amazon, η ευρωπαϊκή έδρα της οποίας βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, και την κυβέρνηση της χώρας η οποία συνήφθη το 2003 και ανανεώθηκε το 2011.

Την Παρασκευή το Λουξεμβούργο διευκρίνισε ότι «η έφεση, στόχος της οποίας είναι η νομική σαφήνεια, δεν αντίκειται στη δέσμευση της χώρας υπέρ της δημοσιονομικής διαφάνειας και της καταπολέμησης των επιζήμιων δημοσιονομικών πρακτικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης