Σοκ. Ο δολοφόνος που κατακρεούργησε 19 ανθρώπους στην Ιαπωνία διψούσε για πολύ περισσότερο αίμα και… όραμά του, ήταν να σκοτώσει 470 ανθρώπους.

«Ανευρέθη μία επιστολή που είχε ετοιμάσει και σύμφωνα με την οποία πίστευε ότι ήταν σε θέση να σκοτώσει περίπου 470 ανθρώπους με νοητική στέρηση». Στην επιστολή του προσέθετε ότι ήταν υπέρ της ευθανασίας για τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες που είχαν σοβαρό πρόβλημα κοινωνικοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σατοτσί Γεμάτσου πρώην υπάλληλος του κέντρου φιλοξενίας «Tsukui Yamayuri». Πρόκειται για τεράστιο κέντρο, το οποίο αποτελείται από δύο κυρίως κτίρια και δέκα ακόμη πιο μικρές αίθουσες, ανθρώπων με νοητική στέρηση. Στο κτίριο εκείνη την ημέρα, μαζί με τους σεκιούριτι ήταν συνολικά 220 άτομα.

Ο δολοφόνος, εργαζόταν εκεί, στην περιοχή «Σαγκαμιχάρα», επαρχία του Τόκυο, μέχρι το Φεβρουάριο, οπότε και απολύθηκε. Αυτή η απόλυση τον είχε θυμώσει σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες και ίσως να ήταν και η αιτία για τις αποτρόπαιες αυτές.

Μόλις είχε χαράξει… Ημέρα Τρίτη 25 Ιουλίου σε μία ορεινή τοποθεσία, 60 χλμ μακριά από την ιαπωνική πρωτεύουσα. Ο αιμοδιψής δολοφόνος έσπασε το τζάμι και εισήλθε στην κλινική, από το παράθυρο… αφηνιασμένος. Αφού έδεσε τα μέλη του προσωπικού, άρχισε να κάνει πράξη όλα όσα αισχρά είχε σκεφτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπλισμένος με μαχαίρια, πήδαγε στις πτέρυγες από παράθυρο σε παράθυρο, σφάζοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Τραυμάτισε θανάσιμα συνολικά 19 ανθρώπους και έστειλε στο νοσοκομείο 25 ακόμη, στη μεγαλύτερη ομαδική δολοφονία, στην μεταπολεμική Ιαπωνία.

Ο ύποπτος παραδόθηκε μία ώρα μετά το φρικιαστικό έγκλημα. Στο μεταξύ σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, ο αδίστακτος δολοφόνος ήταν ευγενικός, καλός με τα παιδιά και ήθελε να γίνει δάσκαλος. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης