Σύμφωνα με αξιωματούχους του στρατού της δύναμης του Κονγκό, εξτρεμιστές αντάρτες, «εκτέλεσαν σήμερα τουλάχιστον 36 αθώους πολίτες». Η κυβέρνηση -που επισημαίνει πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με τους αντάρτες- επιβεβαιώνει το τραγικό γεγονός και παρακινεί τους κατοίκους, να βγουν στους δρόμους, και να διαδηλώσουν κατά της βίας.

Ο Στρατηγός Ρίτσαρντ Κασόνγκα δήλωσε ότι οι  Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις, αντεπιτίθενται αυτή την ώρα, στην «Rwangoma», περίπου 30 χιλιόμετρα (19 μίλια) από την πόλη του «Beni».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανταλλαγή πυρών σημειώνεται σε δύο συνοικίες στο βόρειο και στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Η περιοχή γύρω από το «Beni» υπήρξε τόπος επαναλαμβανόμενων επιθέσεων ομάδος ανταρτών, με ρίζες στη γειτονική Ουγκάντα, που δραστηριοποιούνται στο ανατολικό Κονγκό. Από τις αρχές του 2015 έως και σήμερα αυτή η εξτρεμιστική ομάδα έχει σκοτώσει τουλάχιστον 500 πολίτες.

Η επανέναρξη των συγκρούσεων προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι αναζητούν να διαφύγουν προς τα σύνορα με την Ρουάντα, σύμφωνα με φωτορεπόρτερς του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περιοχή βορείως της επαρχίας Κίβου, ο Τζουλιέν Παλουκού, εκπρόσωπος του κρατικού νοσοκομείου, αναφέρει πως στο νεκροτομείο έχουν μεταφερθεί ήδη 22 πτώματα ανδρών, καθώς και οι σοροί 14 γυναικών.

O αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης