Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, επιθυμεί να δεσπόσει στο κέντρο της πολιτικής σκηνής, όπως υπογραμμίζει με συνέντευξή του την οποία δημοσιεύεται στη βελγική εφημερίδα Le Soir.

«Απέναντι στο Εθνικό Μέτωπο συγκροτούμε την άλλη μεγάλη πολιτική δύναμη. Αυτή των προοδευτικών, η οποία κινείται ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατία και τον κοινωνικό γκολισμό» τονίζει ο Μακρόν και επισημαίνει πως ο τρίτος πόλος θα είναι ένας πόλος διαμαρτυρίας μίας συντηρητικής Αριστεράς της άρνησης που, όπως εξηγεί, συσπειρώθηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών γύρω από τον Μελανσόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εστιάζοντας στους Ρεπουμπλικάνους και τους Σοσιαλιστές, ο Μακρόν ξεκαθαρίζει ότι με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών «γύρισε η σελίδα των δύο μεγάλων κομμάτων που έδιναν το ρυθμό στην πολιτική ζωή της Γαλλίας εδώ και 30 χρόνια».

Ως προς τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Μακρόν εκτιμά ότι δεν πρόκειται να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο όπως αυτό που συγκροτήθηκε το 2002 με την υποψηφιότητά του Ζακ Σιράκ απέναντι στον Λεπέν. «Είμαι ένας μέτοικος στην πολιτική ζωή της Γαλλίας» δηλώνει και προσθέτει «αν επικρατήσω στις 7 Μαΐου, αυτό δεν θα γίνει με ποσοστά της τάξεως του 80%», όπως συνέβη με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης