Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία άλλης πρόχειρης προσφυγικής εγκατάστασης, όμοιας αυτής της «ζούγκλας» του Καλαί.

Μέσω ομιλίας του στη βόρεια πόλη του Καλαί, θέλησε να πιέσει τη Βρετανία να συμβάλει περισσότερο στην αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών και προσφύγων που επιδιώκουν να διασχίσουν τη Μάγχη, ενώ ζήτησε από τους Βρετανούς να δώσουν απαντήσεις για το θέμα των ασυνόδευτων παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μακρόν σημείωσε ότι αφενός θα τιμωρήσει την αστυνομία εάν χρησιμοποιήσει υπερβολική δύναμη ενάντια στους μετανάστες, αλλά υπερασπίστηκε τις δυνάμεις ασφαλείας τονίζοντας πως οι κατηγορίες περί βιαιότητας που έχουν εκτοξευτεί εναντίον τους, από φιλανθρωπικές οργανώσεις κυρίως, δεν ευσταθούν.

Ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με τους μετανάστες που ζουν στο Καλαί και με τις ΜΚΟ που ασχολούνται μαζί τους, καθώς και με τοπικούς αξιωματούχους, κατοίκους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που ζητούν αυστηρότερους κανόνες, προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση μιας αντίστοιχης τραγικής κατάστασης.

Πριν από έναν χρόνο η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να καταστρέψει την αποκαλούμενη «ζούγκλα» και μετακίνησε τους περισσότερους από 7.000 κατοίκους της σε καταφύγια σε όλη τη χώρα, όμως, εκατοντάδες μετανάστες συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στην περιοχή, με την ελπίδα να φτάσουν στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης