Ο νέος πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μαχατίρ Μοχάμαντ δήλωσε το Σάββατο ότι εμπόδισε τον προκάτοχό του Νατζίμπ Ραζάκ να φύγει από τη χώρα και απέλυσε τον ειδικό εισαγγελέα, που είχε απαλλάξει τον Ραζάκ, από την εμπλοκή του σε σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Είναι αλήθεια ότι εμπόδισα τον Νατζίμπ να εγκαταλείψει τη χώρα. Όπως γνωρίζω ο ίδιος και η σύζυγος του (εμποδίστηκαν να φύγουν). Δεν έχω ενημερωθεί για άλλους ανθρώπους», δήλωσε ο Μαχατίρ στους δημοσιογράφους, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρμόδιες αρχές μετανάστευσης, εξέδωσαν ταξιδιωτική απαγόρευση για το εξωτερικό κατά του Νατζίμπ και της συζύγου του, νωρίτερα σήμερα. Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε μετά τις αναφορές ότι η κυβέρνηση ανοίγει και πάλι τις έρευνες, για το σκάνδαλο του κρατικού επενδυτικού ταμείου (1MDB).

Ο πρώην πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του θα σεβαστούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που τους επέβαλε η Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Ο Νατζίμπ είχε προηγουμένως ανακοινώσει μέσω Facebook ότι φεύγει για διακοπές με την οικογένειά του εκτός Μαλαισίας και ότι θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα. Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, η Υπηρεσία Μετανάστευσης, μέσω Facebook επίσης ανακοίνωσε ότι έχει απαγορευθεί στον Νατζίμπ και στη σύζυγό του Ροσμά Μανσόρ να φύγουν από τη Μαλαισία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης