Ο Gilberto Rodriguez Leal ο οποίος έπεσε αιχμάλωτος στις 20 Νοεμβρίου του 2012 στη Ντιμά του Μάλι, είναι νεκρός, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε μία οργάνωση τζιχαντιστών στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ανακοινώνουμε τον θάνατο του Ροντριγκές. Είναι νεκρός επειδή η Γαλλία είναι εχθρός μας», δήλωσε σε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος της Mujao, Γιόρο Αμπντούλ Σαλάμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός δεν διευκρίνισε πότε, ούτε υπό ποίες συνθήκες πέθανε ο όμηρος. Ερωτηθείς αν υπάρχουν αποδείξεις για τον θάνατο του ομήρου, καθώς δεν δόθηκε στην δημοσιότητα κάποια φωτογραφία ή κάποιο βίντεο που να δείχνει την σορό του, ο αξιωματούχος της Mujao περιορίστηκε στο να απαντήσει: «Στο όνομα του Αλάχ, είναι νεκρός».

Ωστόσο, η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα γαλλικά χείλη. Η Γαλλική Διπλωματία κινεί τις διαδικασίες επιβεβαίωσης της είδησης.

Οι τζιχαντιστές αποφεύγουν να καθυστερούν στο τηλέφωνο από φόβο μήπως εντοπιστούν, κυρίως από τις γαλλικές δυνάμεις που βρίσκονται στο βόρειο Μαλί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: Liberation

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης