Ο δήμος της Ραμπάτ ακύρωσε τα σχέδια να γίνει αδελφοποιημένη πόλη με την Πόλη της Γουατεμάλας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης της Γουατεμάλας να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας του Μαρόκου το Σάββατο.

«Μετά την απόφαση της Γουατεμάλας να ανοίξει πρεσβεία στην Αλ Κουντς (σ.σ. την Ιερουσαλήμ), το δημοτικό συμβούλιο της Ραμπάτ ανακοίνωσε ομόφωνα να ανασταλεί η εξέταση του σχεδίου αδελφοποίησης με την Πόλη της Γουατεμάλας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Λάσαν Ελ Αμράνι, ο οποίος ανήκει σε ένα ισλαμιστικό κόμμα, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γουατεμάλα άνοιξε την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ την Τετάρτη, δύο ημέρες μετά τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην ιερή πόλη, κίνηση που εξόργισε τους Παλαιστίνιους και προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Ταυτόχρονα στη Λωρίδα της Γάζας εξελισσόταν λουτρό αίματος, καθώς ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν σχεδόν 60 Παλαιστίνιους διαδηλωτές.

Το δημοτικό συμβούλιο της Ραμπάτ ήταν προγραμματισμένο να ψηφίσει όσον αφορά το σχέδιο αδελφοποίησης με την Πόλη της Γουατεμάλας την περασμένη εβδομάδα. Η κυβέρνηση της Γουατεμάλας άνοιξε πρεσβεία στη Ραμπάτ–τη δεύτερη της λατινοαμερικάνικης χώρας στο έδαφος ενός κράτους της Αφρικής–τον Νοέμβριο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης