Σε τουλάχιστον επτά ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, και σε περισσότερους από 80 οι τραυματίες, επτά εκ των οποίων σοβαρά, από τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου που σημειώθηκε σήμερα περίπου 20 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ραμπάτ, σύμφωνα με επίσημες αναφορές.

«Θρηνούμε το θάνατο επτά ανθρώπων» δήλωσε ο τοπικός διευθυντής υγείας της περιοχής Ραμπάτ-Σαλέ-Κενίτρα, ο Αμπντελμούλα Μπουλαμιζάτ, σύμφωνα με το πρακτορείο MAP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον προηγούμενο απολογισμό που έδωσε ο Μοχάμεντ Ραμπί Ραχίλ, γενικός διευθυντής της εταιρείας σιδηροδρόμων ONCF, ο οποίος μετέβη επί τόπου, έκανε λόγο λόγο για έξι θανάτους και 86 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση.

Επτά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Ένας εξ αυτών βρίσκεται στην ανάνηψη, και τρεις στην εντατική. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας Ραμπάτ, σύμφωνα με το MAP.

«Ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών του δυστυχήματος», πρόσθεσε, σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θεαματικές εικόνες του δυστυχήματος, που σημειώθηκε γύρω στις 13:00 ώρα Ελλάδας, περίπου 20 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ραμπάτ, στο ύψος της κοινότητας Σιντί Μπουκναντέλ, κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που είναι πολύ επικριτικά εναντίον της ONCF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες δείχνουν πολλά βαγόνια εκτροχιασμένα κοντά σε μια γέφυρα στους αγρούς, ενώ η μηχανή είναι πλήρως κατεστραμμένη. Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είναι νεκρός, σύμφωνα με πολλά τοπικά ΜΜΕ.

Ο βασιλιάς αποφάσισε να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας των θυμάτων και οι τραυματίες θα διακομιστούν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Ραμπάτ κατόπιν εντολής του βασιλιά, αναφέρεται σε ανακοίνωση των ανακτόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης