Ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος των αρχών του Μαυροβουνίου, Σαφέτ Κάλιτς, ο οποίος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από πώληση ναρκωτικών συνελήφθη στην Αυστρία ύστερα από εντατική πολυετή συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών του Μαυροβουνίου και των αστυνομικών υπηρεσιών πολλών χωρών.

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου επιβεβαίωσε χθες ότι ο Σαφέτ Κάλιτς συνελήφθη στο εξωτερικό με διεθνές ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε το 2011, με αίτημα των αρχών του Μαυροβουνίου και της Interpol.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κάλιτς θεωρείται ύποπτος για ξέπλυμα παράνομων χρηματικών ποσών, ύψους εκατομμυρίων ευρώ, που απέκτησε από την πώληση ναρκωτικών ως αρχηγός της αποκαλούμενης «μαφίας του Ρόζαγιε».

Ο Σαφέτ Κάλιτς, φερόμενος ως ένας από τους μεγαλύτερους αρχηγούς της μαφίας ναρκωτικών στα Βαλκάνια, θεωρείται ένας από τους στενούς συνεργάτες τους Ντάρκο Σάριτς, φερόμενου ως βαρώνου των ναρκωτικών και ύποπτου για εμπόριο τόνων κοκαΐνης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Κάλιτς συνελήφθη σε μία ευρωπαϊκή χώρα, αλλά τα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου, επικαλούμενα αξιωματικούς της αστυνομίας, αναφέρουν ότι η σύλληψή του έγινε στην Αυστρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης