Σε «αγώνα δρόμου» επιδίδεται το Παρίσι για να διαδεχθεί το Λονδίνο στη «φιλοξενία» τραπεζών, τώρα που εγκαταλείπουν τη Βρετανική πρωτεύουσα λόγω Brexit.

Στη «μάχη» για τις νέες έδρες των τραπεζών μετέχουν η Φρανκφούρτη, το Άμστερνταμ, αλλά και το Δουβλίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Goldman Sachs, την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να μετακινήσει εκατοντάδες εργαζομένους της στο Παρίσι, ενώ και η HSBC έχει δηλώσει πως θα μπορούσε να μεταφέρει μέχρι και το 20% των τραπεζικών της δραστηριοτήτων στο Παρίσι.

Τα σχέδιά τους να εγκαταλείψουν το Λονδίνο αναμένεται να ανακοινώσουν, εντός των επόμενων εβδομάδων, οι μεγάλες τράπεζες.
Αυτό προκύπτει από τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Europlace – ενός οργανισμού που εκπροσωπεί τις γαλλικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, προωθώντας το Παρίσι ως ευρωπαϊκό οικονομικό κέντρο. Όπως ανέφερε ο Arnaud de Bresson, ένας σημαντικός αριθμός από παγκόσμια τραπεζικά ιδρύματα θα ανακοινώσουν τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εντός των προσεχών εβδομάδων.

Σημειωτέον πως το Europlace, στο παρελθόν, είχε εκφράσει την εκτίμηση – προσδοκία το Παρίσι να αποτελέσει πόλο έλξης για 20.000 τραπεζίτες της Βρετανίας, αν και όπως παρατήρησε ο Arnaud de Bresson, το ενδεχόμενο εκλογής “εξτρεμιστή” υποψηφίου στις γαλλικές εκλογές λειτουργεί αποθαρρυντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο ίδιος πάντως, το Παρίσι συνιστά πολύ πιο ελκυστικό προορισμό σε σχέση με άλλες πόλεις που αποτελούν επίσης εναλλακτικές για τη μετα-Brexit εποχή (όπως είναι η Φρανκφούρτη και το Άμστερνταμ), καθώς διαθέτει μία πιο δυναμική αγορά και ένα πιο ελκυστικό νομικό πλαίσιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης