Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σήμερα σε τουλάχιστον έξι διαφορετικές διαδηλώσεις και πορείες που πραγματοποιούνται στην ιταλική πρωτεύουσα στο περιθώριο της 60ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εξαιτίας του φόβου πρόκλησης επεισοδίων.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους με κατεύθυνση το Κολοσσαίο φωνάζοντας υπέρ μιας ένωσης κρατών ελεύθερης από τείχη, από τη λιτότητα και τον ρατσισμό. Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα συνδικαλιστικών ενώσεων και οργανώσεων όπως η Greenpeace.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρισκόμαστε εδώ για να ζητήσουμε μια Ευρώπη που δεν θα είναι εκείνη των τραπεζών και της γραφειοκρατίας αλλά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των φοιτητών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιοβάνι Ζανιέρ, 22 ετών, φοιτητής διεθνών σπουδών.

Στο ίδιο σημείο, στο Κολοσσαίο συγκεντρώθηκαν αργότερα σήμερα οι υποστηρικτές μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης. Πολλοί κρατούσαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μεταξύ τους βρίσκονταν και Βρετανοί που τάσσονται κατά του Brexit. Στα πανό τους αναγραφόταν το σύνθημα:
«Θα είμαστε πάντα Ευρωπαίοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης