Μαζική ήταν η συμμετοχή Ιταλών εργαζομένων, φοιτητών, συνταξιούχων και ανέργων στη διαδήλωση του ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας μετέφερε στη Ρώμη τα μέλη του χρησιμοποιώντας 2.500 λεωφορεία, ένα πλοίο, δέκα τρένα και ένα αεροπλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας, με την οποία η ιταλική κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει σημαντικά το δικαίωμα επαναπρόσληψης σε περίπτωση αναίτιας απόλυσης των εργαζομένων.

«Από τον Ρέντσι ζητάμε θέσεις εργασίας, επενδύσεις, περισσότερα χρήματα για την επιστημονική έρευνα και τις υποτροφίες των νέων, και να μην αλλάξει προς το χειρότερο την εργατική νομοθεσία» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Καμούσο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αντιπροσωπείες εργαζομένων από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιχειρήσεις όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία λόγω απολύσεων που έχουν εξαγγελθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης