Με 28χρονο πρώην μοντέλο αντικατέστησε ο Τραμπ τον Σκαραμούτσι

Με 28χρονο πρώην μοντέλο αντικατέστησε ο Τραμπ τον Σκαραμούτσι
Η 28χρονη Χόουπ Χικς, πρώην μοντέλο και ήδη έμπιστη σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έχει αναλάβει πλέον διευρυμένες ευθύνες στoν επικοινωνιακό τομέα του Λευκού Οίκου, την ώρα που η κυβέρνηση αναζητεί έναν νέο διευθυντή επικοινωνίας για να αντικαταστήσει τον αποπεμφθέντα Άντονι Σκαραμούτσι, ο οποίος απολύθηκε μόλις 10 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για ανάρμοστες δηλώσεις του στον Τύπο.

Η Χικς θα συνεργαστεί με τη γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι ως μία προσωρινή λύση για την κάλυψη του χηρεύοντα ρόλου του διευθυντή επικοινωνίας, ενώ ο Λευκός Οίκος στο μεταξύ θα προσπαθεί να βρει έναν μόνιμο αντικαταστάτη του Σκαραμούτσι -μια αναζήτηση στην οποία θα βοηθήσει και η ίδια η Χικς.

Η 28χρονη Χικς ήδη υπηρετεί ως διευθύντρια της στρατηγικής επικοινωνίας του Τραμπ και είναι ένας από τους πιο έμπιστους και αφοσιωμένους συνεργάτες του προέδρου. Ξεκίνησε ως γραμματέας Τύπου του Τραμπ κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2015 και το γραφείο της βρίσκεται ακριβώς έξω από το Οβάλ Γραφείο. Έχει επίσης στενούς δεσμούς με την κόρη του προέδρου Ιβάνκα και τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ, που είναι ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου τόνισε πως η Χικς θα υπηρετήσει ως «προσωρινή διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου» και «εν ευθέτω χρόνω» θα υπάρξει ανακοίνωση για το όνομα του μόνιμου αντικαταστάτη στη θέση.

Εν πολλοίς, ο νέος διευρυμένος ρόλος της Χικς είναι ακριβώς εκείνο που έκανε από το παρασκήνιο. Κατά τη μεταβατική περίοδο της ανάληψης του Τραμπ, η σύμβουλος του προέδρου Κελιάν Κόνγουεϊ είχε προτείνει τη Χικς για να αναλάβει τη θέση της υπεύθυνης γραμματέως Τύπου, αν και κατά τη χρονική στιγμή εκείνη ούτε ο Τραμπ αλλά ούτε και η ίδια θεωρούσαν πως είναι έτοιμη να αναλάβει τον ρόλο αυτό, σύμφωνα με πηγές που γνώριζαν το αντικείμενο. Το όνομα της Χικς είχε επιστρατευθεί και σε άλλες περιστάσεις για τη θέση του διευθυντή επικοινωνιών και για καιρό έχει εκπληρώσει ανεπίσημα τα καθήκοντα αυτά για τον ίδιον τον πρόεδρο.

Ούτε η Χικς ούτε και ο Λευκός Οίκος έχουν σχολιάσει την τοποθέτησή της στη θέση του διευθυντή επικοινωνίας.

Πάντως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η επιλογή αυτή συμπίπτει χρονικά με τη νέα αναταραχή που έχει προκύψει στον Λευκό Οίκο, με αποτέλεσμα να πιθανολογούνται και νέες ανακατατάξεις

Πηγή: The Washington Post, The Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017, 13:36