Ο πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, είχε συνομιλία με αστροναύτες τους οποίους βρίσκονται στο διάστημα. Αφορμή για την επικοινωνία τους στάθηκε το γεγονός πως μία από αυτούς, η Πέγκι Γουίτσον πραγματοποιήσε ρεκόρ παραμονής στο διάστημα καθώς κατάφερε να μείνει για πάνω από 534 μέρες.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τη συνεχάρη μέσω της σύνδεσης που έγινε, ενώ αυτός βρισκόταν στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου. Στο πλευρό του βρίσκονταν η κόρη του Ιβάνκα αλλά και η αστροναύτης Κέιτ Ρούμπινς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ μεταξύ άλλων τη ρώτησε πότε υπολογίζεται ότι μπορούν να πάνε άνθρωποι στον Άρη και τότε η Γουίτσον του απάντησε ότι εκτιμάται πως αυτό θα είναι δυνατό γύρω στο 2030.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αστειεύτηκε λέγοντας πως NASA πρέπει να επιταχύνει τον προγραμματισμό έτσι ώστε ολοκληρώσει την αποστολή της στον κόκκινο πλανήτη όσο αυτός βρίσκεται στην εξουσία, ή «στη χειρότερη περίπτωση κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του» με την αστροναύτη να του απαντά «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Ο Ντόναλντ Τραμπ επίσης ενημερώθηκε και για τη ζωή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όταν η Γουίτσον του είπε: «Το νερό είναι τόσο πολύτιμο εδώ, που μετατρέπουμε τα ούρα μας σε πόσιμο νερό. Και δεν είναι όσο άσχημο ακούγεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης