Έπειτα από το μπαράζ κυρώσεων από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση, οι ηγέτες οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7), των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη σε κοινή ανακοίνωσή τους προειδοποιούν την Μόσχα ότι είναι έτοιμοι να επιβάλουν αυστηρότερες κυρώσεις.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Βρετανίας καταδίκασαν τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Ρωσίας στην Ουκρανία και την κάλεσαν να αλλάξει στάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ρωσία έχει ακόμη τη δυνατότητα να επιλέξει την οδό της αποκλιμάκωσης που θα οδηγούσε στην άρση των κυρώσεων», αναφέρει η G7 στην κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο και προσθέτει: «Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε το κόστος αυτών των εχθρικών πράξεων».

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα τα ονόματα οκτώ Ρώσων και τριών εταιρειών, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων «παγώνουν» στο πλαίσιο της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας με αφορμή το ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

Διαβάστε επίσης: Σε ποιους ισχυρούς Ρώσους επιβάλλονται κυρώσεις
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 22:42

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης