Ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα έλαβαν την Τρίτη οι αμερικανικοί δείκτες, κλείνοντας με κέρδη. Θετικά λειτούργησε και η στασιμότητα που παρουσίασε ο δείκτης τιμών καταναλωτή, με την αγορά να εκτιμά ότι τα στοιχεία συνηγορούν στη διατήρηση της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 17.113,54 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,71% στις 4.456,02 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,50% στις 1.983,53 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, η Chipotle σημείωσε κέρδη 11,8% καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δευτέρου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 25%, ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,05 δισ. δολάρια.

Άλμα 23% κατέγραψε η Herbalife, παρά το γεγονός ότι ο διάσημος επενδυτής Μπιλ Άκμαν προσπάθησε για ακόμη μία φορά να αποδείξει ότι η εταιρεία είναι ένα είδος επενδυτικής πυραμίδας που σύντομα θα καταρρεύσει. Η εταιρεία έχει ήδη λάβει τη στήριξη των μεγαλοεπενδυτών της, μεταξύ των οποίων και ο Καρλ Άικαν.

Στον αντίποδα, απώλειες 3% κατέγραψε η Coca-Cola, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 2,6 δισ. δολάρια ή 58 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 2,68 δισ. δολαρίων ή 59 σεντς ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο, απογοητεύοντας τους αναλυτές που ανέμεναν να διαμορφωθούν υψηλότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικές απώλειες της τάξεως του 5,6% κατέγραψε η Harley-Davidson, καθώς υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την πορεία των μεγεθών του 2014. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε πολύ καλύτερα του αναμενομένου κέρδη το β’ 3μηνο, καθώς ανήλθαν στα 354,2 εκατ. δολάρια, κατά 33,9% υψηλότερα σε σχέση με πέρσι.

Μέχρι στιγμής από τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 77% εξ αυτών να έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα κέρδη τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η κερδοφορία των εισηγμένων θα καταγράψει αύξηση 6,2% και τα έσοδα θα είναι κατά 3,3% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 0,3% αυξήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης έχει αυξηθεί κατά 2,1%.

Το ωρομίσθιο διαμορφώθηκε, τον Ιούνιο, στα 10,3 δολάρια, όπως ακριβώς και τον Μάιο, ενώ σε ετήσια βάση υπήρξε οριακή μείωση 0,1%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης