Η κρίση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Άγκυρα, λόγω της αμερικάνικης υποστήριξης στους Κούρδους της Συρίας παίρνει διαστάσεις καθώς ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία «υποστηρίζει Μαδούρο», ο οποίος παρουσιάζεται ως θύμα της CIA, όπως και ο Ερντογάν…

Αναρίθμητα είναι τα άρθρα που δημοσιεύονται στις φιλο-ερντογανικές εφημερίδες και εξαίρουν την «πατριωτική στάση του προέδρου της Βενεζουέλα ο οποίος αντιστέκεται στις δολοπλοκίες της CIA και των πρακτόρων του ιμπεριαλισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατο άρθρο στην φιλοκυβερνητική ημερήσια «Star» με τίτλο, «Το παρασκήνιο των γεγονότων στη Βενεζουέλα», αμφισβητεί τις επιθέσεις που γίνονται εναντίον του αποκαλούμενου από τα δυτικά Μέσα «αυταρχικού καθεστώτος Μαδούρο» ως «αμερικάνικη προπαγάνδα που ενορχηστρώνουν τα καρτέλ των ναρκωτικών με τη συνεργασία της CIA». Και ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι «μοιάζει με την προπαγάνδα εναντίον της Τουρκίας, αλλά επειδή ο Ερντογάν είναι πιο έξυπνος από τον Μαδούρο διαχειρίζεται με καλύτερο τρόπο τις κρατικές υποθέσεις».

Επίσης άρθρο στην εξίσου φιλο-ερντογανική εφημερίδα «Milat» επισημαίνει τις αναλογίες Ερντογάν-Μαδούρο υποστηρίζοντας πως «και οι δύο ηγέτες έχουν μπει στο στόχαστρο της CIA που έχει σχεδιάσει πραξικοπήματα εναντίον τους». Για να καταλήξει ο αρθρογράφος: «Είναι ώρα πλέον να προστατεύσουμε την δημοκρατία μας από τη Δύση».

Η αριστερής απόκλισης «Aydinlik» που πρόσφατα κι αυτή έχει περάσει στο φιλο-ερντογανικό στρατόπεδο υποστηρίζει σε άρθρο της ότι «οι ίδιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται στη Βενεζουέλα όσο και την Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ναυαρχίδα του στρατοπέδου Ερντογάν, «Sabah» για το ίδιο θέμα, αλλά από λίγο διαφορετική σκοπιά τα βάζει με την τουρκική αριστερά «που αναγνωρίζει την ιμπεριαλιστική συνωμοσία εναντίον της Βενεζουέλας, χωρίς να διακρίνει πώς ακριβώς το ίδιο μαγειρεύεται εναντίον της Τουρκίας του Ερντογάν».

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης