Τους λόγους για τους οποίους η Βρετανία οδηγείται στο διαζύγιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξηγεί σε άρθρο της που δημοσιεύεται σε επτά ευρωπαϊκές εφημερίδες, η Τερέζα Μέι.

Η πρωθυπουργός για ακόμα μια φορά επαναλαμβάνει, πως η χώρα της αποχωρεί από την ΕΕ, αλλά δεν εγκαταλείπει την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άρθρο της Μέι δημοσιεύθηκε από την ιρλανδική εφημερίδα, The Irish Times, την πολωνική Rzeczpospolita, τη σουηδική Dagens Nyheter, την ισπανική El Pais, την ιταλική La Repubblica, τη γαλλική Le Parisien και τη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η απόφαση δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι απορρίπτουμε τις κοινές μας αξίες ως Ευρωπαίοι» ξεκαθαρίζει και επαναλαμβάνει, πως η χώρα της «επιθυμεί η ΕΕ να πετύχει και να ευημερήσει».

«Θέλουμε να παραμείνουμε στενοί σύμμαχοι και εταίροι της Γαλλίας και όλων των φίλων μας στην ήπειρο» σημειώνει, ενώ εστιάζει στη φιλία μεταξύ Βρετανίας και Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δημιουργία ανώφελων εμπορικών εμποδίων θα ήταν αντίθετη προς τα κοινά μας συμφέροντα», προειδοποιεί και διαβεβαιώνει «στόχος είναι η διασφάλιση των δικαιώματων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν στη Βρετανία και αυτά των Βρετανών πολιτών που ζουν σε άλλες χώρες μέλη το συντομότερο δυνατό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης