Ο Αδόλφο Λάγος, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του μεξικανικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης Televisa και διευθύνων σύμβουλος της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας izzi, έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων την Κυριακή στα προάστια της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Πολιτείας του Μεξικού.

Σύμφωνα με τις Αρχές, διεξάγεται έρευνα για τη δολοφονία, η οποία διαπράχθηκε κοντά στις αρχαίες πυραμίδες Τεοτιουακάν. Ο Λάγος κινείτο με το ποδήλατό του, όταν δέχθηκε τα πυρά. Υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του μεξικανικού Τύπου, τον Λάγος πυροβόλησαν άνδρες που ήθελαν να κλέψουν το ποδήλατό του. Το θύμα είχε αναρτήσει στο προφίλ του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται πάνω στο ποδήλατο. Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν σχολιάσει αυτήν την πληροφορία.

Ο όμιλος εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως «ο Grupo Televisa θρηνεί τον θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου της izzi Αδόλφο Λάγος Εσπινόσα, στην Πολιτεία του Μεξικού» και εκφράζονται «τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του, στις κόρες του και στα μέλη της οικογένειάς του». Η εταιρεία izzi προσφέρει πακέτα τηλεφωνίας, πρόσβασης στο διαδίκτυο και καλωδιακής τηλεόρασης.

Η δολοφονία του Λάγος, ενός διακεκριμένου πρώην ανώτατου στελέχους τραπεζών, επιτείνει τα προβλήματα του ομίλου Televisa, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων του και της μετακίνησης του κοινού στις πλατφόρμες βίντεο στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Televisa αντιμετωπίζει κατηγορίες από τις Αρχές των ΗΠΑ, διότι φέρεται να προσέφερε δωροδοκίες σε στελέχη της FIFA για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα μετάδοσης διεθνών διοργανώσεων. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης