Κακοποιημένοι, σημαδεμένοι και ακρωτηριασμένοι στον βωμό του αμερικανικού ονείρου. Τα σωματικά και κυρίως τα ψυχολογικά τραύματα που υπέστησαν οι άνθρωποι στις παρακάτω φωτογραφίες, είναι το αποτέλεσμα της απεγνωσμένης προσπάθειάς τους να φύγουν από τις πατρίδες τους, αναζητώντας μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από την Ονδούρα, τον Ισημερινό, τη Γουατεμάλα και τη Νικαράγουα, βρίσκονται αντιμέτωποι με διεφθαρμένες αρχές, επικίνδυνες συμμορίες, απαγωγές και σεξουαλικές επιθέσεις, κατά τη διάρκεια του «μαρτυρικού» ταξιδιού τους από το Μεξικό προς τα σύνορα των ΗΠΑ. Το τρένο που διασχίζει το Μεξικό, γνωστό ως «το τρένο του θανάτου», είναι ένας από τους ελάχιστους τρόπους, που οι μετανάστες μπορούν να αποφύγουν τα εκατοντάδες σημεία ελέγχου και τα περίπου 48 κέντρα κράτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταξίδι των 2.300 χιλιομέτρων, που συνήθως ξεκινά από την πόλη Αριάγκα, νότια του Μεξικό, απαιτεί από τους μετανάστες για να επιβιβαστούν, να πηδούν στην κορυφή του. Τα ατυχήματα είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, ενώ αρκετές είναι οι φορές που μετανάστες χάνουν τη ζωή τους.

Επιμέλεια: Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης