Μια 22χρονη γυναίκα από τη φυλή των Ταραμουάρα, οι οποίοι ζουν στο βορειοδυτικό Μεξικό, κατόρθωσε να κερδίσει έναν υπερμαραθώνιο 50 χιλιομέτρων, φορώντας σανδάλια.

Αν και έτρεξε δίχως επαγγελματικό εξοπλισμό, χωρίς καν αθλητικά παπούτσια, η 22χρονη Μαρία Λορένα Ραμίρεζ ξεπέρασε τις περίπου 500 αντιπάλους της, οι οποίες ταξίδεψαν στην πόλη Πουέμπλα στο κεντρικό Μεξικό στο πλαίσιο του αγώνα δρόμου Ultra Trail Cerro Rojo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το BBC, ο αγώνας διεξήχθη στις 29 Απριλίου, ωστόσο μόλις τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό στο Διαδίκτυο το κατόρθωμα της Μαρία Λορένα Ραμίρεζ.

Οι Ταραμουάρα θεωρούνται εξαιρετικοί δρομείς μεγάλων αποστάσεων και κατοικούν κυρίως σε ψηλές οροσειρές και φαράγγια, με τον πληθυσμό τους να εκτιμάται μεταξύ 50.000 και 70.000 ατόμων.

Οι περισσότεροι εξακολουθούν να ζουν παραδοσιακά, κατοικώντας σε φυσικά καταφύγια όπως σπηλιές, καθώς και σε μικρές ξύλινες ή πέτρινες καμπίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βασικές τους καλλιέργειες είναι το καλαμπόκι και τα φασόλια, ωστόσο πολλοί εξ αυτών ασχολούνται με τη μελισσοκομία και την κτηνοτροφία, ενώ μετακινούνται συχνά, από περιοχή σε περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης