Η μεξικανική αστυνομία ανακάλυψε χθες τα αποκεφαλισμένα πτώματα πέντε ανθρώπων, με εμφανή σημάδια βασανιστηρίων, στην πόλη Βερακρούς, όπου κλιμακώνεται η δράση συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά και ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έρευνα έδειξε ότι τα θύματα ήσαν άνδρες και το έργο μας για την αναγνώρισή τους συνεχίζεται», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης της ομώνυμης μεξικανικής Πολιτείας, χωρίς να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες.

Μια φωτογραφία από τον τόπο όπου εγκαταλείφθηκαν οι σοροί, στον δήμο Χουάν Ροδρίγκες Κλάρα, εικονίζει τα αιμόφυρτα πτώματα βαλμένα το ένα πάνω στο άλλο σε ένα άδειο χωράφι. Υπήρχε μια επιστολή πλάι στα θύματα, η οποία σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ ήταν υπογεγραμμένη από το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Η Βερακρούς, όπου βρίσκεται το σημαντικότερο μεξικανικό λιμάνι στον Ατλαντικό, ήλθε αντιμέτωπη με ένα σφοδρό κύμα εγκληματικότητας το 2016: οι ανθρωποκτονίες αυξήθηκαν αλματωδώς στις 1.258, ή κατά 123% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην κυβερνήτης της Βερακρούς, ο Χαβιέρ Δουάρτε, συνελήφθη στη Γουατεμάλα τον Απρίλιο και διώκεται για κατάχρηση και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Πηγές: AΜΠΕ, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης