Η πρώην πρώτη κυρία του Μεξικού Μαργαρίτα Σαβάλα, η οποία κατατασσόταν στην τέταρτη θέση με βάση τις προθέσεις ψήφου στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του Ιουλίου, στις οποίες κατέβηκε ως ανεξάρτητη, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Η αποχώρησή της ενδέχεται να δώσει μια μικρή ώθηση σε έναν άλλον συντηρητικό υποψήφιο, τον Ρικάρντο Ανάγια, ο οποίος καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με βάση το ποσοστό των προθέσεων ψήφου που καταγράφουν το τρέχον διάστημα οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 1ης Ιουλίου, πίσω από τον κεντροαριστερό υποψήφιο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως η Σαβάλα, 50 ετών, η σύζυγος του πρώην προέδρου Φελίπε Καλδερόν (2006-2012), δεν εξέφρασε, τουλάχιστον αμέσως, την υποστήριξή της σε κάποιον άλλον υποψήφιο.

Παρότι οι δημοσκοπήσεις έμοιαζαν ενθαρρυντικές γι’ αυτήν πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, η Σαβάλα δεν μπόρεσε ποτέ να συγκεντρώσει ιδιαίτερα μεγάλη υποστήριξη, με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Oraculus να καταγράφει ότι της αναλογούσε μόλις το 4,4% των προθέσεων ψήφου. Με βάση την ίδια δημοσκόπηση, ο Λόπες Ομπραδόρ συγκέντρωνε το 43,4%, ο Ανάγια 29,3% και ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, το 20,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης