Τη σύσταση Ομάδας Εργασίας αποφάσισαν η Κύπρος και η Ιρλανδία, προκειμένου να μελετήσουν τις επιπτώσεις από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Όπως είπε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στο τετ α τετ που είχε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Έντα Κένι, στο Δουβλίνο, έγινε «μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση». Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις στο Κυπριακό καθιστούν αναγκαία τη συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – είναι μια πρωτοβουλία του Νίκου Αναστασιάδη να ενημερώνει συνεχώς τα μέλη του συμβουλίου και μέσα σε αυτό το πλαίσιο αξιοποίησε την ευκαιρία για να ενημερώσει τον Ιρλανδό πρωθυπουργό», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, κυρίως στον οικονομικό τομέα, με ειδικότερη έμφαση σε θέματα εμπορίου και τουρισμού.

Συζητήθηκε, επίσης, η ημερήσια διάταξη των Συμβουλίων της Ε.Ε. με έμφαση στην έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., και γενικότερα για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και το μεταναστευτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης