«Δεν άλλαξα την πολιτική μου στο προσφυγικό, έκανα πολιτική όμως. Δεν βλέπω κάποια αλλαγή, αλλά μια συνεπή δουλειά πάρα πολλών ανθρώπων», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην «SÄchsische Zeitung» του Σαββάτου.

Έπρεπε να μάθουμε πολλά από το περασμένο καλοκαίρι, αυτό ήταν αναγκαίο, έπρεπε να προστατεύουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, εάν θέλουμε να έχουμε ελευθερία διακίνησης εντός της Ευρώπης. Το ίδιο αναγκαίο είναι να ασχοληθούμε με τις αιτίες οι οποίες δημιουργούν την φυγή τους. «Και αυτό έπρεπε να το μάθουμε», δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με την επαναπροώθηση όσων έχουν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία και έχει απορριφθεί. «Στο θέμα αυτό πρέπει να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη συνέπεια» πρόσθεσε πάντως στη συνέχεια.

Για λόγους ανθρωπιστικούς όμως, όσοι φεύγουν λόγω πολέμου ή της τρομοκρατίας στις χώρες τους απαιτείται να ορισθούν «νόμιμα ποσοστά», ώστε να κατανεμηθούν αναλογικά σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσοι αναζητούν προστασία , τόνισε στην εφημερίδα της Σαξωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης