Η κατάσταση στην Τουρκία σε ό,τι αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαράδεκτη, τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης ή διακοπής της προενταξιακής βοήθειας που χορηγείται στην Άγκυρα με «υπεύθυνο τρόπο».

Η Μέρκελ προέτρεψε τους εταίρους της την Πέμπτη να διακόψουν τη χορήγηση στην Τουρκία των κεφαλαίων που συνδέονται με την προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ε.Ε. Υπέρ της θέσης της Γερμανίδας καγκελαρίου τάχθηκαν το Βέλγιο και η Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως στις δηλώσεις της προς δημοσιογράφους μετά το δείπνο των ηγετών, στο οποίο συζητήθηκαν οι σχέσεις με την Τουρκία, η Μέρκελ τόνισε ότι θέλει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή θέση όσον αφορά στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε πως ο διάλογος με την Άγκυρα θα πρέπει να συνεχιστεί.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ακόμη ότι δεν προβλέπει τη διεξαγωγή συνομιλιών με την Άγκυρα για τη διεύρυνση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την Ε.Ε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης