O Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έπεισε τους επικεφαλής των χωρών της Ευρώπης να δώσουν το «παρών» στο Euro 2012, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και την Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.: «Έχω την εντύπωση πως όλος ο κόσμος χαιρέτισε την πρόταση να έρθει στην Πολωνία και την Ουκρανία για τους αγώνες. Αυτό (το Euro 2012) δεν έχει τίποτε να κάνει. Σχεδόν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο θα είναι παρόντες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τους αγώνες θα παρακολουθήσουν τόσο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Πάντως, ο Ολάντ δεν επιβεβαίωσε τον Τουσκ, αφού σημείωσε: «Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία αποτελεί πρόβλημα».

Πολωνία και Ουκρανία συνδιοργανώνουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί από τις 8 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου. Πάντως, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία είναι τεταμένες εξαιτίας της κακομεταχείρισης της ηγέτιδος της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία κρατείται σε φυλακή του Χαρκίν, μιας από τις τέσσερις ουκρανικές πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης