Το φέρετρο του Νέλσον Μαντέλα καλυμμένο με τη σημαία της Νότιας Αφρικής, της οποίας υπήρξε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος, μεταφέρθηκε το πρωί σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Πρετόρια, όπου το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο επρόκειτο να πραγματοποιήσει τελετή για να τιμήσει τη μνήμη του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ.

Δίπλα στο φέρετρο του Μαντέλα στεκόταν ο μεγαλύτερος εγγονός του, όπως υπαγορεύει η παράδοση, ενώ παρόντες ήταν οι πιο σημαντικές προσωπικότητες του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, του κόμματος που ο Μαντέλα έφερε στην εξουσία το 1994, οι διάδοχοί του Τάμπο Μπέκι (1999-2008), Τζέικομπ Ζούμα (από το 2009), αλλά και η χήρα του Γκράσα Μασέλ, 68 ετών, και η πρώην σύζυγός του Ουίνι Μαντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το στρατιωτικό αυτό αεροδρόμιο, η σορός του Μαντέλα επρόκειτο να μεταφερθεί στη γενέτειρά του, όπου αύριο θα τελεστεί η κηδεία του. Εκεί αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 5.000 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ο πρίγκιπας της Βρετανίας Ουίλιαμ.

Σε διάστημα τριών ημερών 100.000 Νοτιοαφρικανοί αποχαιρέτισαν τον Μαντέλα, όσο η σορός του εκτίθετο στην έδρα της κυβέρνησης στην Πρετόρια.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης