«Η μαζική μετανάστευση είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Αυστρίας» δήλωσε μόλις ανέλαβε καθήκοντα ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Robert Brieger στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ö1». Πρόσθεσε πως «το πρόβλημα με τους μετανάστες έχει εξαπλωθεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αυστριακός ανώτατος αξιωματικός υποστήριξε πως «όσο τα εξωτερικά σύνορα δεν είναι απόλυτα προφυλαγμένα, απαιτείται να δράσουμε σε εθνικό επίπεδο, επειδή μόνον έτσι μπορούμε να προφυλάξουμε την Αυστρία από τις τρομοκρατικές απειλές». Ο Mario Kunasek

Τον Ιούνιο, ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Mario Kunasek είχε δηλώσει πως η μεθοριακή δύναμη της Ε.Ε. (η Frontex) θα πρέπει να ενισχυθεί με στρατιώτες και αστυνομικούς. Σύμφωνα με την άποψή του η ενισχυμένη αυτή δύναμη θα πρέπει να μεταφερθεί στις παραμεθόριες χώρες της Ε.Ε. – κατονομάζοντας την Ιταλία και την Ελλάδα και «ίσως σε κάποιες αφρικανικές χώρες…».

Πρώτος είχε αναφερθεί στην δημιουργία της ειδικής αυτής μεθοριακής δύναμης ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Herbert Kickl, από τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης