Μέτρα ώστε ένας φόνος όπως αυτός του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι να μην μπορέσει «ποτέ να ξανασυμβεί» πρόκειται να ληφθούν, δήλωσε σήμερα ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή «πλήρους και σε βάθος» έρευνας.
Η Σαουδική Αραβία είχε αποστείλει ομάδα στην Τουρκία για τη διεξαγωγή κοινών ερευνών και «ανακάλυψε στοιχεία για έναν φόνο» στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο ΥΠΕΞ της χώρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ινδονησία.
Ο Σαουδάραβας υπουργός εξέφρασε στη συνέχεια τη δέσμευση του Ριάντ για «τη δημιουργία ενός μηχανισμού και διαδικασιών που θα διασφαλίζουν ότι κάτι τέτοιο όπως αυτό δεν θα μπορέσει ποτέ να ξανασυμβεί».
«Η έρευνα αυτή αποκάλυψε διαφορές ανάμεσα σε αυτό που αναφέρθηκε και σε αυτό που συνέβη και ως συνέπεια 18 άνθρωποι συνελήφθησαν για ανάκριση και έξι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους» πρόσθεσε.

Τέλος, διαβεβαίωσε τον Ινδονήσιο πρόεδρο για τη δέσμευση της σαουδαραβικής ηγεσίας να «δράσει έτσι ώστε η έρευνα να είναι πλήρης και (να γίνει) σε βάθος, η αλήθεια να αποκαλυφθεί και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης