Tα τελευταία 30 χρόνια, η νομική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ έχει διαχειριστεί -με επιτυχία ή μη- 4.000 μηνυτήριες αναφορές εναντίον του επιχειρηματία. 

Τώρα, οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου καλούνται να αντιμετωπίσουν μια… ιδιότυπη υπόθεση, καθώς κατά του Ντόναλντ Τραμπ κατατέθηκε μήνυση από επτά πολίτες έπειτα από «μπλοκ» στο κοινωνικό δίκτυο Twitter! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από το Ινστιτούτο Knight First Amendment -μια ομάδα προάσπισης της ελευθερίας του λόγου από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. 

Οι επτά χρήστες του Twitter αναφέρουν ότι ο Τραμπ ή οι συνεργάτες του μπλόκαραν την πρόσβασή τους στο εν λόγω προφίλ επειδή είχαν ασκήσει στο παρελθόν κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο. 

Με αυτόν τον τρόπο, όπως ισχυρίζονται, τους απαγορεύεται να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή συζήτηση και να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους, ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται και εναντίον του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, καθώς και του υπευθύνου για τα κοινωνικά δίκτυα του προέδρου Ντάλιελ Σκαβίνο. 

Τον περασμένο μήνα, ο Σον Σπάισερ ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου ότι τα tweets του προέδρου θεωρούνται «επίσημες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ». 

Ο προσωπικός λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter (@realDonaldTrump) έχει 33,7 εκατομμύρια ακολούθους, ενώ το επίσημο προφίλ του Αμερικανού προέδρου (@POTUS) 19,3 εκατ. 

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Knight First Amendment τόνισε ότι η αγάπη του Ντόναλντ Τραμπ για το Twitter έχει μετατρέψει το κοινωνικό δίκτυο σε «σημαντική πηγή πληροφόρησης» για τις δράσεις της κυβέρνησης.

«Ο Λευκός Οίκος ενεργεί παράνομα όταν αποκλείει ανθρώπους από αυτό το φόρουμ μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με τον πρόεδρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η κακή αυτή συνήθεια… μπλοκαρίσματος πρέπει να αποτελεί πηγή ανησυχίας για όλους. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης