Η Janan Harb, 68 χρόνων, έχει μια πολυτάραχη συζυγική ζωή να διηγηθεί. Όπως λέει διετέλεσε «μυστική σύζυγος» του πρώην βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Fahd bin Abdulaziz al-Saud. Ήδη έχει αρχίσει το γύρισμα ταινίας που θα βασίζεται στη ζωή της στους κόλπους της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας. Επίσης σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σε βιβλίο μέσα στο 2016 την αυτοβιογραφία της.

Η ζωή της ξετυλίγεται σε βρετανικό φιλμ που ή παραγωγή του έχει ξεκινήσει αλλά δεν είναι γνωστό ακόμη, πότε θα φτάσει στους κινηματογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία, του βρετανού σκηνοθέτη Malcolm Walker, με τίτλο «Η ‘αδυναμία του βασιλιά Φαχντ» (‘The Weaknesses of King Fahd’), περιγράφει ένα όχι και τόσο κολακευτικό πορτρέτο του Σαουδάραβα μονάρχη με την «μυστική σύζυγό του» από το 1982-2005.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες στην ταινία περιγράφονται σκηνές που δείχνουν τον βασιλιά να ποντάρει σε λονδρέζικο καζίνο, να κάνει ένεση με ναρκωτικό και περιγράφει πως υποχρέωσε την Χαρμπ να κάνει τρεις αμβλώσεις.

Η Χαρμπ, γεννημένη στην Παλαιστίνη, χριστιανή λέει πως ασπάστηκε το Ισλάμ πίσω στα 1969 για να παντρευτεί τον μονάρχη. Τώρα ζει στο Λονδίνο και είναι Σαϊεντολόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο video που ακολουθεί αφηγείται στην ρωσική τηλεόραση RT πως συναντήθηκε με τον τότε πρίγκιπα.

«Ήταν ένα μεγάλο πάρτι για Παλαιστίνιους και Λιβανέζους –ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι. Ο πρίγκιπας ήταν τότε υπουργός Εσωτερικών και ήταν προσκεκλημένος. Εκεί γνωριστήκαμε», διηγείται η Χαρμπ.

Για τα επόμενα τρία χρόνια, η Χαρμπ ζούσε στο παλάτι του πρίγκιπα ως μυστική σύζυγός του. «Δεν μπορώ να πως ότι ήμουνα ευτυχισμένη, κλειδωμένη μέσα στο παλάτι, είχα αρχίσει να βαριέμαι».
«Είχαμε μια υπέροχη ζωή για τα πρώτα δύο χρόνια. Αλλά ο τρίτος χρόνος ήταν τραγικός , γιατί άρχισαν να αναμειγνύονται στη ζωή μας τα αδέλφια του».

«Το 1971, απελάθηκα στη Βρετανία . Δεν γνωρίζω αν τον είχαν προηγουμένως ενημερώσει, επειδή τ΄αδέλφια του δεν με αποδέχθηκαν επειδή ήμουν Παλαιστίνια και Χριστιανή», είπε στην RT. «Πίστευαν ότι θα ήμουν απειλή στην κατοπινή ζωή του ως βασιλιάς».

Και χαρακτηρίζει τον Φαχντ, ως «τζέντλμαν», επειδή την άφησε να φύγει αντί να τους επιτρέψει να την σκοτώσουν.

Abdulaziz bin Fahd Πάντως, λέει πως ο Φαχντ μέσω του γιου του πρίγκιπα Abdulaziz bin Fahd την εξασφάλισε για την υπόλοιπη ζωή της αποζημιώνοντάς την με £12 εκατομμύρια στερλίνες και αγοράζοντάς της δύο διαμερίσματα στο Λονδίνο. Αυτά είχε κερδίσει μετά από «ιστορική απόφαση» του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάτι που είχε ενοχλήσει τον βασιλιά, λίγο πριν πεθάνει, επειδή δεν ήθελε η υπόθεση να φτάσει στα δικαστήρια.

«Οι Σαουδάραβες πολίτες έχουν μακρά και δύσκολη ιστορία στις σχέσεις τους με την βρετανική δικαιοσύνη», είπε η Χαρμπ.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, Σαουδάραβας σεΐχης κατόρθωσε να αποφύγει να πληρώσει υπέρογκη αποζημίωση σε διαζευγμένη σύζυγο στη Βρετανία, επειδή είχαν προλάβει να τον διορίσουν απεσταλμένο του ΟΗΕ σε μικρό κρατίδιο της Καραϊβικής , αποκτώντας έτσι διπλωματική ασυλία.

Ο σεΐχης Walid Juffali, του οποίου η περιουσία από οικογενειακές επιχειρήσεις υπολογίζεται πως ξεπερνά τα £4 δισεκατομμύρια στερλίνες αντιμετώπιζε στο ανώτατο βρετανικό δικαστήριο προσφυγή για διαζύγιο από τη δεύτερη σύζυγό του Christina Estrada, άλλοτε φωτομοντέλο του ημερολόγιου της Pirelli, επειδή μυστικά είχε παντρευτεί Λιβανέζα τηλεπαρουσιάστρια το 2012.

Τον περασμένο μήνα, Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος ξεπέρασε δικαστική περιπέτεια (σε σαουδαραβικό δικαστήριο) για βιασμό νεαρής, όταν ισχυρίσθηκε ότι «σκόνταψε και έπεσε επάνω της κατά λάθος».

Κι όμως στη Σαουδική Αραβία ισχύει ο αυστηρότατος ισλαμικός νόμος Σαρία, που απαγορεύει τη χρήση αλκοόλ ήτα τα τυχερά παιγνίδια και στις γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν.

Χαρακτηριστικό για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών στην Σαουδική Αραβία, ήταν ένα άλλο επεισόδιο πριν μερικούς μήνες: Μία γυναίκα αποκάλυψε βιντεοσκόπηση κατά την οποία ο σύζυγός της βιάζει ην οικιακή βοηθό τους. Κι όμως ήταν η ίδια που καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση, λόγω του νόμου «αντεκδίκησης», που ισχύει στη Σαουδική Αραβία.

rt.com
Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης