Τη σημασία της στενότερης σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, «μέχρι την πλήρη ένταξή της», εξήρε ο Μάριο Μόντι, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη στη Ρώμη με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αποφασίσαμε την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το διμερές εμπόριο ξεπερνά ετησίως τα 21 δισ. δολάρια» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, έπειτα από τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο Μόντι υπογράμμισε ότι «η χώρα αυτή μπορεί να προσδώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια επιπλέον αξία από οικονομικής, στρατηγικής, γεωπολιτικής και πολιτιστικής άποψης».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. μπορεί να ωφεληθεί από την αισιοδοξία, την οικονομική ανάπτυξη και τον νεανικό πληθυσμό της Τουρκίας και για τον λόγο αυτό «πρέπει να συνδεθεί όλο και στενότερα με την Ε.Ε. μέχρι την πλήρη ένταξή της».

Από την πλευρά του, ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε έμφαση στην οικονομική συνεργασία Ρώμης – Άγκυρας, ενώ, σε ό,τι αφορά στην Ε.Ε., τόνισε ότι η ιταλική κυβέρνηση «στάθηκε πάντα στο πλευρό της Τουρκίας» και η υποστήριξή της «θα συνεχίσει να είναι πολύτιμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης