Μια νέα ανθρωπιστική «κατάπαυση του πυρός» στο Χαλέπι, όπου οι μάχες μεταξύ του συριακού στρατού και των ανταρτών έχουν ξεκινήσει εκ νέου, «δεν είναι επίκαιρο», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Το ερώτημα της ανανέωσης της ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός δεν είναι επίκαιρο» επεσήμανε ο Ριάμπκοφ, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία, μετά τη λήξη το Σάββατο το βράδυ της τριήμερης εκεχειρίας που κήρυξε η Μόσχα, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έφυγαν από τις ανταρτο-κρατούμενες συνοικίες όσοι κάτοικοι και αντάρτες το επιθυμούσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός έληξε το Σάββατο. Είναι ξεκάθαρο ότι προκειμένου να επιστρέψουμε σε αυτό το καθεστώς οι αντίπαλοί μας πρέπει να εγγυηθούν μια αποδεκτή συμπεριφορά από την πλευρά των αντικυβερνητικών στρατευμάτων, τα οποία εμπόδισαν την απομάκρυνση τραυματιών και ασθενών» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός.

Παράλληλα, ο Ριάμπκοφ επέκρινε τη στάση του Διεθνούς Συνασπισμού, καταγγέλλοντας ότι προτιμά να επικρίνει τη Μόσχα και τη Δαμασκό αντί «να ασκεί πραγματικά την επιρροή της στην αντιπολίτευση και τους αντάρτες» ώστε να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός.

«Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών δεν έγινε αυτό που χρειαζόμασταν» υπογράμμισε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης