Έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφος, τις αρχές και τις αξίας της δηλώνει η Ρωσία, δια στόματος του Αντρέι Βελούσοφ, αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος Οπλικού Ελέγχου του υπουργείου Εξωτερικών της Μόσχας.

Σχολιάζοντας την επικείμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά (INF), ο Ρώσος διπλωμάτης ισχυρίστηκε ότι «οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο», ενώ την ίδια ώρα η Ρωσία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφος, τις αρχές και τις αξίες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ΗΠΑ πρόσφατα δήλωσαν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο. Ναι, η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο. Μπορώ να το επιβεβαιώσω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπελούσοφ, μετά την αποτυχημένη ψηφοφορία στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τη συμφωνία INF.

«Προετοιμαζόμαστε για να υπερασπιστούμε την πατρίδα, την εδαφική μας ενότητα, τις αρχές μας, τις αξίες μας, τον λαό μας» έσπευσε να προσθέσει, στο ίδιο πλαίσιο.

Βέβαια, υπογράμμισε ότι δεν είναι η Ρωσία, αυτή που ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την έναρξη του πολέμου. Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, άλλωστε, υπάρχει μία τεράστια διαφορά μεταξύ των προετοιμασιών της Μόσχας και της Ουάσιγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο, ενώ η Ουάσιγκτον προετοιμάζει τον πόλεμο» έσπευσε να διευκρινίσει ο Βελούσοφ. Και διερωτήθηκε: «Διαφορετικά, γιατί οι ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συνθήκη, χτίζοντας μία πυρηνική δυναμική και υιοθετώντας ένα νέο πυρηνικό δόγμα;»

Προειδοποίησε δε, ότι η αποτυχία εισαγωγής, εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών, του προσχεδίου του ρωσικού ψηφίσματος, θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την παγκόσμια ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η συνθήκη INF υπεγράφη το 1987 μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον, απαγορεύοντας την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων, μεσαίου βεληνεκούς.

Το προηγούμενο Σάββατο, ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεση της Ουάσιγκτον να αποχωρήσει μονομερώς από τη συνθήκη, κατηγορώντας τη Μόσχα για παραβίαση των όρων των συμφωνίας.

Πηγή: Sputnik

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης