Σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά των Ροχίνγκια κάτω των πέντε ετών που έχουν φύγει από τη Μιανμάρ για να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές υποφέρει από σοβαρό υποσιτισμό, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση Save the Children.

Η οργάνωση διευκρίνισε ότι το ένα τρίτο των παιδιών αυτών είναι «σοβαρά» υποσιτισμένα, κάτι που τα καθιστά περισσότερα ευάλωτα σε μολύνσεις και πολλές ασθένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μεγάλος αριθμός παιδιών Ροχίνγκια φτάνουν στο Μπανγκλαντές ήδη υποσιτισμένα. Στη συνέχεια βρίσκονται σε μια κατάσταση στην οποία πρέπει να βασίζονται σε συσσίτια για να επιβιώσουν, όπου οι συνθήκες υγιεινής είναι κακές, όπου το πόσιμο νερό είναι δυσεύρετο και πολλοί άνθρωποι αρρωσταίνουν» δήλωσε η Νίκι Κόνελ, διατροφική σύμβουλος της Save the Children, η οποία βρίσκεται στην πόλη Κοξ Μπαζάρ, όπου έχουν δημιουργηθεί οι καταυλισμοί των προσφύγων.

Η Κόνελ υπογράμμισε ότι η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς τα παιδιά φτάνουν «έχοντας απελπιστική ανάγκη θεραπευτικής τροφής για να γλυτώσουν τον θάνατο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετανάστευσης για τον Οκτώβριο, περίπου 604.000 Ροχίνγκια έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μπανγκλαντές από τα τέλη Αυγούστου, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στο Κοξ Μπαζάρ ανέρχεται σε 817.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης