Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι πέθαναν την Τρίτη, όταν βυθίστηκε πλοιάριο που μετέφερε πρόσφυγες Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ στον κόλπο της Βεγγάζης, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μπανγκλαντές.

Το πλοιάριο ανετράπη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών κοντά στις νότιες ακτές του Μπανγκλαντές, μια περιοχή όπου βρίσκονται τεράστιοι καταυλισμοί προσφύγων Ροχίνγκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο πλοιάριο που ανετράπη εξαιτίας των μεγάλων κυμάτων και της κακοκαιρίας επέβαιναν τουλάχιστον 33 άνθρωποι» δήλωσε ο Άμπουλ Χάιρ, διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

Ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός, ενώ ακόμη έξι διακομίστηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου πέθαναν οι τρεις εξ αυτών.

Οι άλλοι Ροχίνγκια που επέβαιναν στη βάρκα και οι οποίοι κατάγονται από την περιοχή Μπουτιντάουνγκ της δυτικής Μιανμάρ κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή κολυμπώντας, διευκρίνισε ο Χάιρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 600.000 πρόσφυγες Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην Πολιτεία Ραχίν εξαιτίας των διώξεων του βιρμανικού στρατού και έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο γειτονικό Μπανγκλαντές.

Οι περισσότεροι διασχίζουν τα σύνορα πεζή, όμως πολλοί προσπαθούν να περάσουν στο Μπανγκλαντές μέσω του ποταμού Ναφ στον κόλπο της Βεγγάλης.

Τουλάχιστον 200 Ροχίνγκια έχουν χάσει τη ζωή τους σε ναυάγια από τα τέλη Αυγούστου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης