Συγκρούσεις ξέσπασαν την Τετάρτη στο Μπαχρέιν ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και την αστυνομία, λίγες ώρες αφότου ένας νεαρός, ο οποίος ήταν υπό κράτηση, πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ο Τζαφάρ Μοχάμεντ αλ-Ντουραζί, 23 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο επειδή έπασχε από δρεπανοκυτταρική αναιμία, μία κληρονομική διαταραχή του αίματος. Ο αλ-Ντουραζί είχε συλληφθεί στα τέλη Ιανουαρίου και εισήχθη στο νοσοκομείο στις 19 Φεβρουαρίου. Συγγενείς του 23χρονου υποστηρίζουν ότι ο νεαρός πέθανε ως αποτέλεσμα των βασανιστηρίων που υπέστη από την αστυνομία και την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης. «Μας είπε ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης τον βασάνισαν με ηλεκτρικά σοκ», δήλωσε μία συγγενής στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων υπό τον όρο της ανωνυμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξοργισμένοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία είχε περικυκλώσει την περιοχή και έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει το πλήθος. Βίαιες συγκρούσεις φέρεται πως ξέσπασαν και σε άλλες περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα πολλοί διαδηλωτές να τραυματιστούν.

Θρήνος στην οικογένεια του Τζαφάρ Μοχάμεντ αλ-Ντουραζί

Συγκρούσεις και την Τρίτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης