Ο ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης Twitter μπλόκαρε σήμερα την πρόσβαση σε δύο σελίδες του στην Τουρκία που κατηγορούνται από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της χώρας ότι αποκάλυπταν τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμπλέκοντας τον ίδιο και το στενό περιβάλλον του σε υποθέσεις διαφθοράς.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις επαφές που είχαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία δυο εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας, ο ιστοχώρος της οποίας είχε μπλοκαριστεί επί δέκα ημέρες, μέχρι που το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την άρση του αποκλεισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο επίμαχες σελίδες μετέδιδαν καθημερινά, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου, ηχογραφημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες που ενέπλεκαν μέλη της κυβέρνησης και τον ίδιο τον Ερντογάν σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Ταυτοχρόνως, ωστόσο, το Twitter ανακοίνωσε εκ νέου σήμερα ότι δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις της Άγκυρας και δεν θα δώσει στις τουρκικές αρχές «πληροφορίες για τους χρήστες των λογαριασμών απλώς και μόνο επειδή τις ζητάει μια κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης