Το θέμα της ενότητας ή της διαίρεσης έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα των συζητήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αφορμή τις συνομιλίες για την ομαλή έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε την Τρίτη ότι εξαρτάται από τη Βρετανία αν στις διαπραγματεύσεις για το Brexit θα υπάρξει μία καλή συμφωνία ή δεν θα υπάρξει καθόλου συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε καταφέρει να χτίσουμε και να διατηρήσουμε την ενότητα ανάμεσα στις 27 χώρες-μέλη, αλλά μπροστά μας βρίσκεται ακόμη ένα σοβαρό “τεστ αντοχής”. Αν αποτύχουμε σε αυτό, τότε οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε αποτυχία. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητά μας, ασχέτως της κατεύθυνσης που θα πάρουν οι συνομιλίες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, με την προϋπόθεση ότι δεν θα είμαστε διαιρεμένοι» ανέφερε ο κ. Τουσκ σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Στην πραγματικότητα εξαρτάται από το Λονδίνο το πώς θα τελειώσουν οι συζητήσεις: με μία καλή συμφωνία, χωρίς συμφωνία ή χωρίς Brexit. Σε κάθε περίπτωση, θα προστατεύσουμε τα κοινά μας συμφέροντα με το να είμαστε ενωμένοι» επεσήμανε.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης