Κινέζοι ερευνητές ανακάλυψαν τη βαθύτερη καταβόθρα του κόσμου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπως μετέδωσε το πρωί, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κίνας CCTV.

Η τρύπα την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν “Dragon” έχει βάθος 987 πόδια (300 μέτρα) και για να μετρηθεί χρησιμοποιήθηκε ένα υποβρύχιο ρομπότ -εξοπλισμένο με αισθητήρα βάθους- που εξερεύνησε την περιοχή περί τα τέλη του περασμένου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στο άνω τμήμα της, που αποκαλείται από τους ερευνητές ως «μπλε τρύπα», υπάρχουν περισσότερα από 30 είδη ψαριών. Σε πολύ μεγαλύτερο βάθος πάντως, είναι απίθανο να μπορεί να επιβιώσει θαλάσσιος οργανισμός, ειδικά χωρίς ίχνος φωτός και οξυγόνου.

Πιο συγκεκριμένα με τον όρο «Μπλε τρύπα» οι επιστήμονες περιγράφουν ένα ευρύ υπόγειο θαλάσσιο σύστημα σε στυλ σπηλαίου, ενσωματωμένο στον ωκεανό, που είναι ορατό όμως από την επιφάνεια.

Από τους ντόπιους αποκαλείται και ως μάτι της θάλασσας. Το μάτι της Νότιας θάλασσας της Κίνας, βρίσκεται σε ένα κοραλλιογενή ύφαλο, στα ανοικτά των Νήσων Πάρασελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρελθόν πιστεύεται ότι το βάθος της «μπλε τρύπας», ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Η κυβέρνηση της Κίνας ήδη έχει αρχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία αυτού του θαλάσσιου οικοσυστήματος σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης