Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, τέταρτη Παρασκευή της μαζικής κινητοποίησης στην περιοχή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο Άχμαντ Νάμπιλ Αμπού Άκεμπ, 25 ετών, χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι ανατολικά της Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Είναι ο 35ος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται από ισραηλινά πυρά μετά την έναρξη, στις 30 Μαρτίου, ενός παλαιστινιακού κινήματος διαμαρτυρίας, της «πορείας της επιστροφής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άχμαντ Νάμπιλ Αμπού Άκεμπ σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν κοντά σε μια ομάδα που είχε βάλει φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας συγκεντρώθηκαν εκ νέου σήμερα στα σύνορα με το Ισραήλ διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Καταγγέλλουν επίσης τον αποκλεισμό που επιβάλλει το Ισραήλ εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια για να περιορίσει το ισλαμικό κίνημα Χαμάς που διοικεί την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλειονότητα των Παλαιστινίων παραμένει σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από τον φράχτη ασφαλείας που φυλάσσεται αυστηρά από τον ισραηλινό στρατό. Όμως, όπως και τις προηγούμενες Παρασκευές, ορισμένοι αποσπώνται για να προσεγγίσουν τα σύνορα και επιχειρούν να εκτοξεύσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης