Τη ζωή του έχασε ένας από τους βασικούς υπόπτους για τη φερόμενη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, έπειτα από μυστηριώδες τροχαίο δυστύχημα.

Ο Μεσάλ Σάαντ Αλμποστάνι, ένας από τους 15 Σαουδάραβες, οι οποίοι βρίσκονταν στο προξενείο του Ριάντ, όταν και εξαφανίστηκε ο δημοσιογράφος της Washington Post, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τα αίτια ή τις συνθήκες του τροχαίου, από το οποίο ο Αλμποστάνι έχασε τη ζωή του. Πάντως, σύμφωνα με το τουρκικό μέσο Yeni Safak, υπάρχει έντονη φημολογία ότι το δυστύχημα ήταν σκηνοθετημένο.

Ο Αλμποστάνι φέρεται να συμμετείχε στην εικαζόμενη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, τα ίχνη του οποίο αγνοούνται από τις 2 Οκτωβρίου, όταν και μπήκε στο προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κασόγκι διέμενε μόνιμα στη Νέα Υόρκη και ήταν γνωστός για την επικριτική του στάση εναντίον της βασιλικής οικογένειας των Σαλμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ημέρα της εξαφάνισης, 15 Σαουδάραβες, μεταξύ των οποίων και ο Αλμποστάνι, αφίχθηκαν υπό άκρα μυστικότητα στην Κωνσταντινούπολη και μετέβησαν στο προξενείο. Και οι 15, αποχώρησαν από την Τουρκία λίγες ώρες αργότερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης