O ταξίαρχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε κατά την διάρκεια μαχών στο Χαλέπι, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης του Ιράν σήμερα.

Ο Αχμάντ Γκουλαμί σκοτώθηκε χθες Τρίτη από “τρομοκράτες τακφίρι” (σ.σ. “αποστάτες”, χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούν οι σιίτες μουσουλμάνοι αναφερόμενοι στους σουνίτες μουσουλμάνους μαχητές), σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο «Τασνίμ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ιράν και οι σιίτες σύμμαχοι του, πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και κάποιες χώρες του Κόλπου χρηματοδοτούν μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης.

Το Ιράν έχει ανακοινώσει το θάνατο έξι στρατηγών στην Συρία και έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ανώτερων αξιωματικών από το 2012.

Μια έρευνα του Μαρτίου που διεξήγαγε το ινστιτούτο για την πολιτική στην Μέση Ανατολή με έδρα την Ουάσιγκτον, ανέφερε πως 342 Ιρανοί έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στην Συρία από τον Ιανουάριο του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκουλαμί ήταν διοικητής κατά την διάρκεια του πολέμου Ιράν–Ιράκ που διεξήχθη την δεκαετία του 1980 και συμμετείχε σε αρκετές γνωστές μάχες, σύμφωνα με τον ιστότοπο. 

“Εξαιτίας της μεγάλης εμπειρίας που διέθετε σε στρατιωτικά ζητήματα, πήγε στην Συρία και το Ιράκ και ανέλαβε την ευθύνη για την εκπαίδευση κάποιων δυνάμεων αντίστασης”, τόνισε ένας στρατιωτικός του συνάδερφος, ο Ακμπάρ Μπαγκερί Ντολαμπί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης