Η απροσδόκητη εκλογική επίδοση ενός νέου πολιτικού κόμματος κατά τη διαφθοράς στην Ινδία είχε ως αποτέλεσμα την ταπεινωτική ήττα του κυβερνώντος Κόμματος του Κονγκρέσου στις τοπικές εκλογές σήμερα, λίγους μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών βουλευτικών εκλογών.

Το Κόμμα του Κονγκρέσου, στην εξουσία από το 2004, έχασε την πλειοψηφία στα τοπικά κοινοβούλια τεσσάρων κρατιδίων όπου διεξήχθησαν εκλογές τις τελευταίες εβδομάδες, περιλαμβανομένου και του κοινοβουλίου του Νέου Δελχί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους πολίτες του Νέου Δελχί που έθεσαν τις βάσεις για ένα έντιμο πολιτικό κίνημα», δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Ααμ Αάντμι ( Κόμμα του Απλού Ανθρώπου), ο πρώην εφοριακός Αρβιντ Κεζριουάλ, ο οποίος εκθρόνισε την εδώ και 15 χρόνια πρωθυπουργό της ινδικής πρωτεύουσας Σεϊλά Ντίκσιτ

Το Κόμμα του Απλού Ανθρώπου, το οποίο ιδρύθηκε μόλις εδώ και έναν χρόνο, «δεν θα περιορισθεί στο Νέο Δελχί, αλλά θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα και θα θριαμβεύσει επί της διαφθοράς και του πληθωρισμού», είπε.

Εμφανώς σοκαρισμένη η Σεϊλά Ντίκσιτ παραδέχθηκε την ήττα της και δήλωσε ότι το κόμμα της «θα αναλύσει τι δεν πήγε καλά». «Δεν μπορώ παρά να διαπιστώσω ότι οι κάτοικοι του Δελχί πήραν μία απόφαση, την οποία και σεβόμαστε», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης