O διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξήγαγε 12 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και στα περίχωρα της κουρδικής πόλης Κομπάνι στη Συρία εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος χθες και σήμερα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ (CentCom), ο συνασπισμός πραγματοποίησε συνολικά 12 πλήγματα μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν κτίρια και ολμοβόλα του Ισλαμικού Κράτους γύρω από το στρατηγικής σημασίας φράγμα της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ.

Σε άλλες 6 επιδρομές κοντά στο Μπάιτζι και το διυλιστήριό που βρίσκεται εκεί, το μεγαλύτερο της χώρας, επλήγη κυρίως ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών.

Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού εξαπέλυσαν επίσης βομβαρδισμούς κοντά στη Φαλούτζα, στην επαρχία αλ Άνμπαρ, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ του ιρακινού στρατού και των ανταρτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Συρία, οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν για μία ακόμα φορά θέσεις των τζιχαντιστών στα περίχωρα του Κομπάνι με στόχο να βοηθήσουν τις κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την πόλη αυτή από τους τζιχαντιστές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης