Μια από τις δασκάλες που επέζησαν του μακελειού στο δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ, όπου σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι οι 20 από αυτούς παιδιά, δήλωσε την Κυριακή ότι ο διευθυντής του σχολείου και δύο μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού, έσωσαν τις ζωές πολλών, με την ενέργεια τους να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη και έτσι να προειδοποιήσουν τους υπόλοιπους ότι ένας ένοπλος ήταν στο σχολικό κτίριο.

Η Μπέκι Βιργκάλα, σύμβουλος ανάγνωσης στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook του Νιουτάουν, είπε ότι βρισκόταν σε μια συνάντηση με τον διευθυντή, Νταν Χόσπρουγκ, τη σχολική ψυχολόγο, Μέρι Σέρλαχ και άλλους συναδέλφους της, όταν ο ένοπλος εισέβαλε στο κτήριο στις 14 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Χόσπρουγκ, η Σέρλαχ και η επικεφαλής των εκπαιδευτικών Νάταλι Χάμοντ, βγήκαν από την αίθουσα για να ελέγξουν από πού προέρχεται ο θόρυβος που σε πρώτη φάση δεν ξέραμε ότι ήταν πυροβολισμοί. Οι τρεις αυτοί που πυροβολήθηκαν φώναξαν.. πίσω ένοπλος μείνετε στη θέσεις σας. Έσωσαν τη ζωή μου και τη ζωή τεσσάρων άλλων που ήταν στη συνάντηση αυτή», εξήγησε.

Ο 47χρονος διευθυντής του σχολείου και η 56χρονη σχολική ψυχολόγος έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του ένοπλου. Η άλλη δασκάλα τραυματίστηκε αλλά επέζησε. Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη μαζική επίθεση ενόπλου στην ιστορία των Η.Π.Α. μετά τις δολοφονίες στο Πανεπιστήμιο Virginia Tech.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης